Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a lapokhoz:
- 200ml rizskrém
- 1db tojás
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál Mester süteményliszt
- 5 evőkanál dió
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Almás töltelék:
- 750g alma
- 40g Mester vanília puding
- 275ml almalé
Krém:
- 250ml víz
- 2 evőkanál növényi italpor
- 5 evőkanál Mester süteményliszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 75 g növényi margarin
Elkészítése:
Lapokhoz a hozzávalókat géppel összekeverjük.
Kis tepsibe sütőpapírt teszünk erre egyenletesen rákenjük a tésztát. 3 piskótát sütünk. ki .
170 fokos előmelegített sütőben sütjük a lapokat kb 18-20 percig.
Az almákat meghámozzuk , lereszeljük és beletesszük egy kis lábosba az alma lével együtt főni.
Ha felforrt belekeverjük, az alma léből 75ml-vel elkevert a pudingot.
A krém elkészítése :
A vizet feltesszük egy kis lábosba , beletesszük a növényi italport és a vaníliás cukrot.
Kevés vízzel elkeverjük a lisztet majd hozzá adjuk és sűrűre főzzük.
Ha kihűlt géppel belekeverjük a krémhez a szobahőmérsékletű margarint.
Amiben sütöttük tepsibe beletesszük az első lapot , majd a fele almás tölteléket, megint egy lap , krém , alma töltelék , harmadik lap.
Hűtőbe tesszük egy kicsit, utána szeleteljük és porcukor szórással díszitjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Nem |