Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
· 400 g Mester süteményliszt
· 50 g margarin
· 1 db tojás
· 150 g porcukor
· 2 evőkanál virágméz
· 5 evőkanál tej
· 1 evőkanál kakaó
· 12 g sütőpor
· csipet só
Krém:
· 500ml tej
· 5 evőkanál rizsliszt
· 200 g vaj
· 200 g porcukor
· 50 ml rum
· vaníliás cukor
Babapiskóta réteghez:
· 20 db babapiskóta
· 400 ml meggy lé
· rum
Tetejére:
· porcukor vagy olvasztott csoki
Elkészítése:
Először a mézes lapokat készítjük el, a liszt a kakaó és a sütőpor kivételével, mindent egy edénybe teszünk és 2 percig főzzük, majd a tészta többi összetevőjéből elkészítjük a tésztát. Két lapot nyújtunk 180C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Kihűtjük.
A tejben felfőzzük a lisztet, kihűtjük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, ízesítjük és a kihűlt krémhez keverjük.
A meggy levét ízesíthetjük rummal, ebbe forgatjuk meg a babapiskótákat.
A süti összeállítása:
Az egyik lapot megkenjük a krém felével, megrakjuk a meggy lébe mártott babapiskótával, majd rásimítjuk a krém másik felét is, majd rátesszük a másik lapot. porcukorral meghintjük, vagy csoki mázzal bevonjuk (100 g csoki 1-2 evőkanál étolaj vízgőz felett felolvasztva vagy mikróban a legalacsonyabb fokozaton fel olvasztva.)
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |