Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
A tésztához:
· 200g Mester süteményliszt
· 7 tojássárgája
· 200 g cukor
· késhegynyi sütőpor
· 2 kanál kakaó
· 10 evő kanál víz
· 2 evő kanál étolaj
A krémhez:
· 7 tojásfehérje
· 7-10 evő kanál cukor
· 90 g vaníliás pudingpor
· 5-6 dl tej
Tetejére:
· 3-4 dl tejszín
· 3 evő kanál cukor
· 1 evő kanál habrögzítő
· reszelt csoki
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, amibe a kakaóport is beleszitáljuk. Sütő papírral kibélelt tepsibe simítjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
A krémhez a pudingport a cukorral tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Még forrón keverjük össze a pudingot és a habot, majd kenjük a tészta tetejére és tegyük vissza a sütőbe további 10- 15 percre közepes hőfokon. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, felvert tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük. Ajánlatos egy éjszakát hűtőben állni hagyni.Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.