Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
· 400g Mester kelt tészta liszt
· 100g margarin
· 100g cukor
· 2 db tojás
· 2 teás kanál vaníliás cukor
· kevés növényi krém
A krémhez:
· 45g Mester vaníliás puding
· 30ml növényi tej
· 250g margarin
· 150g porcukor
A töltelékhez:
· 1000g hámozott alma
· 100g cukor
· fahéj
· kevés margarin
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és kevés növényi krémmel jól összegyúrjuk. 3 lapot sütünk egy 21*32cm-es tepsi hátulján (lehet tenni alá sütőpapírt), 180°C -on kb. 10 percig sütjük. (Lapok világosak maradnak!)
A pudingot a növényi tejben megfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudingos részhez keverjük.
Az almát lereszeljük, kevés vajon megdinszteljük. Cukrot adunk hozzá, fahéjjal ízesítjük.
Az első lapra rákenjük a pudingos krémet, ráhelyezzük a második lapot, erre jön az alma töltelék és rá a harmadik lap. Porcukorral meghintjük vagy csokimázat is tehetünk rá.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Nem |