Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
· 1 csomag Mester vajas leveles tészta
· 3 db alma
· 3ek cukor
· 2tk őrölt fahéj
· fél citrom
· 50g vaj
· 5ek baracklekvár
Elkészítés :
Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk , majd felszeleteljük, Fél citrommal meglocsoljuk a szeleteket, majd annyi vízben feltesszük főni , amennyi ellepi. A 3ek cukorral és 2tk fahéjjal összekeverjük., ezzel ízesítjük a vizet (nem az egészet szórjuk a vízbe, kb. felét). Kb. 2 percig főzzük, óvatosan, hogy ne törjenek szét, de meg is puhuljanak az almaszeletek . Lecsepegtetjük.
Közben a tésztalapot kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a maradék cukor, fahéjjal keverékkel. Pizza szeletelővel kb. 3 centis csíkokra vágjuk. Az almaszeleteket ráfektetjük a tésztára, majd feltekerjük kicsit szorosan.
180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
Lekvárral még forrón vékonyan megkenjük, majd tálaláskor egy kis porcukorral megszórjuk.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |