Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
· 250g Mester süteményliszt
· fél teáskanál só
· fél mokkáskanál sütőpor
· 1 evőkanál holland kakaó por
· 100g vaj
· 300g cukor
· 2 db tojás
· 20g vaníliás cukor
· 250ml joghurt
· 1 teáskanál ecet
· 1 teáskanál szódabikarbóna
· piros ételfesték
Hozzávalók a krémhez:
· 250g mascarpone
· 350ml növényi tejszín
· 50g porcukor
· vanília/citrom aroma/ 100g olvasztott fehér csoki
A red velvet muffinok elkészítése:
A lisztet a sütőporral, a sóval és a kakaó porral elkeverjük.
A vajat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a tojással.
Hozzáadjuk a joghurtot.
A szódabikarbónát elkeverjük az ecettel és a masszához keverjük.
Végül piros ételfestékkel élénk pirosra színezzük a tésztát.
Muffinformákba öntjük a masszát.
180ºC-ra előmelegített sütőben sütjük, amíg szépen feljön a tészta, majd a hőmérsékletet 150 ºC-on készre sütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |