Csatolt dokumentumok
Leírás
Az utóbbi évek egyik legdivatosabb távol-keleti levese: a pho.
Ennek vegetáriánus változatát, friss zöldségekből, könnyedén elkészíthetjük akár otthon is. Illatos, fűszeres és ízletes.
VIETNÁMI PHO LEVES (VEGÁN RECEPT)
Hozzávalók:
· 1,5 liter zöldség alaplé
· 2 sárgarépa
· 2 marék zöldborsó
· gyömbér (10 cm darab)
· chili
· 1 rúd fahéj
· 2-3 db csillagánizs
· 2 vöröshagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· gomba
· kevés szójaszósz (2-3 ek)
Tálaláshoz:
· újhagyma
· petrezselyemzöld
· gm levestészta (Az alap recept rizstésztával készül)
Elkészítése:
A zöldségalaplevet felforraljuk. Közben a zöldségeket egy száraz, és forró serpenyőben alaposan megpirítjuk, odakapatjuk, ez egy plusz ízt ad majd a leveshez.
A vöröshagymát félbevágjuk, és az egyik oldalát szenesre sütjük. A héjától megszabadított gyömbért is hasonlóképpen előkészítjük, ami akkor lesz jó, ha már egy kicsit barnulni és száradni nem kezd. Mindkettőt a levesbe tesszük.
Egy egész fahéj rudat, a csillagánizst ugyancsak előpirítunk a forró serpenyőben. Ezek is a levesbe kerülnek, majd következik a (vékonyra szelt) sárgarépa. Az egészet maximum 15 percig főzzük, ennyi idő alatt a répa megfő.
A levesbe pici szójaszószt öntünk, majd beledobjuk a többi zöldséget gombát, zöld borsót. (mehet bele retek is, ha van otthon)
Tálalás előtt a hagymát, a gyömbért és a csillagánizst kiszedjük a levesből.
Jöhet bele egy fél zöldcitrom leve.
A tányérban megszórjuk a felkarikázott újhagymával és petrezselyemlevéllel.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Nem |