Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000236
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!

Vegán Túrógombóc

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

Hozzávalók:

·         1 csésze köles (éjszakára beáztatva)

·         3-4 csésze növényi tej

·         6 kanál cukor

·         nagy csipet só

·         1 citrom leve és reszelt héja

·         4 csapott evőkanál rizsdara (ebből lehetett volna 5-6 is)

·         2 evőkanál kókuszolaj

·         1 teáskanál vanília aroma

·         zsemlemorzsa, porcukor

·         fahéj (ízlés szerint)

·         vegán tejföl
 

Elkészítés:

Az előzőleg beáztatott kölest leöblítjük, lecsepegtetjük és feltesszük főni a növényi tejjel, sóval, cukorral és vaníliával (itt jöhet bele a mazsola is, ha valaki szereti).

Időnként megkeverve, lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, amíg a köles puha lesz (szétfőtt állagú).

Levesszük a tűzről, és ha használunk, belekeverjük a 2-3 evőkanál növényi joghurtot vagy tejfölt. Nem szükséges, de túrószerűbb lesz tőle a végeredmény.

Hozzáadjuk a rizsdarát, és lefedve pihenni hagyjuk még 10 percig.

Közben serpenyőben kókuszolajon kissé megpirítjuk a zsemlemorzsát, hozzáadjuk a fahéjat, esetleg egy kis cukrot.

A kölesmasszáról levesszük a fedőt és hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét, összekeverjük, gombócokat formázunk, majd megforgatjuk a fahéjas morzsában.

Porcukorral, vegán tejföllel tálaljuk, de gyümölcsszósszal is nagyon finom.


Jó étvágyat hozzá!

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Igen
Szójamentes Igen
Tejmentes Igen
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére