Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
· 1 csésze köles (éjszakára beáztatva)
· 3-4 csésze növényi tej
· 6 kanál cukor
· nagy csipet só
· 1 citrom leve és reszelt héja
· 4 csapott evőkanál rizsdara (ebből lehetett volna 5-6 is)
· 2 evőkanál kókuszolaj
· 1 teáskanál vanília aroma
· zsemlemorzsa, porcukor
· fahéj (ízlés szerint)
· vegán tejföl
Elkészítés:
Az előzőleg beáztatott kölest leöblítjük, lecsepegtetjük és feltesszük főni a növényi tejjel, sóval, cukorral és vaníliával (itt jöhet bele a mazsola is, ha valaki szereti).
Időnként megkeverve, lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, amíg a köles puha lesz (szétfőtt állagú).
Levesszük a tűzről, és ha használunk, belekeverjük a 2-3 evőkanál növényi joghurtot vagy tejfölt. Nem szükséges, de túrószerűbb lesz tőle a végeredmény.
Hozzáadjuk a rizsdarát, és lefedve pihenni hagyjuk még 10 percig.
Közben serpenyőben kókuszolajon kissé megpirítjuk a zsemlemorzsát, hozzáadjuk a fahéjat, esetleg egy kis cukrot.
A kölesmasszáról levesszük a fedőt és hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét, összekeverjük, gombócokat formázunk, majd megforgatjuk a fahéjas morzsában.
Porcukorral, vegán tejföllel tálaljuk, de gyümölcsszósszal is nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Nem |