Csatolt dokumentumok
Leírás
(glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szójamentes és vegán)
Hozzávalók:
· 40 dkg Mester Kelt tészta liszt
· 20 dkg Mester Süteményliszt
· 1 cs porélesztő
· 12,5 puha margarin
· 1 dl növényi tejszín
· 4 ek édesítő (1:4)
· kb 3 dl víz
Töltelék:
· 3 dl növényi tej
· 2 dl növényi tejszín
· ízlés szerinti édesítő
· 2 cs vaníliás pudingpor
· 20 dkg Mester Család morzsa
· + olaj a kenéshez
· + porédesítő a szóráshoz
Elkészítés:
A töltelékhez a mazsolán kívül egy lábasban mindent kikeverünk, majd sűrűre főzzük.
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálba elkeverjük, hozzá dolgozzuk a margarint és a növényi tejszínt, majd végül a vizet.
A tésztát lisztes alapon jól átdolgozzuk, majd kinyújtjuk, megkenjük krémmel, majd megszórjuk mazsolával.
Feltekerjük, majd 4 részre vágjuk.
Sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát (nekem kb 20 cm-es volt), majd a 4 részre vágott tésztát beletesszük, nem baj, ha egymásra ér, majd kezünkkel kissé egyengessük el a tetejét.
Olajjal vékonyan lekenjük, majd 50 fokon kb 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb 40-45 perc alatt megsütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Igen |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Igen |