Csatolt dokumentumok
Leírás
Túró torta (tejmentesen)
Hozzávalók a piskótához:
· 4 evőkanál Mester sütemény liszt
· 4 teáskanál negyed annyi ugyan annyi édesítő
· 4 tojás
· 100 ml étolaj
· csipet só
· kés hegynyi sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez:
· 500g laktózmentes túró
· 500 ml Meggle növényi tejszín
· 2teás kanál negyedannyi ugyan annyi édesítő
· 1 citrom reszelt héja
· 200g eper lekvár
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját az édesítővel az étolajjal krémesre keverjük. A kemény habból egy keveset a sárgájához keverünk, majd óvatosan a többi habot is beleforgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, egy csatos tortaformát előkészítünk (alját sütő papírral kibéleljük, oldalát zsiradékkal kikenjük.) és a masszát belesimítjuk a formába.
170°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük, kihűtjük és 3-ba vágjuk a piskótát. Elkészítjük A tejszínből kemény habot készítünk, és összeállítjuk a tölteléket.
A piskóta lapot lekvárral megkenjük majd a krém 1/3-át rákenjük, majd ráhelyezzük a második lapot, ezt is lekvárral megkenjük és krémmel megkenjük, ráhelyezzük a harmadik piskótát, megkenjük oldalát is a krémmel, a túró krém tetejét megkenjük lekvárral esetleg habcsókkal díszíthetjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |