Csatolt dokumentumok
Leírás
/Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihez/
A tésztához:
· 250 g Mester Süteményliszt
· 100 g vaj
· 5 tojássárgája
· 80 g cukor
· csipet só
· 1 késhegynyi szódabikarbóna
A töltelékhez:
· 700 g magozott meggy a levével együtt (50ml víz, ha nincs leve)
· 70 g cukor
· 1/2 kávéskanál fahéj
· 30 g Mester Vaníliás Pudingpor
A habhoz:
· 5 tojásfehérje
· 200 g kristálycukor
· 1 evőkanál Mester házi kenyérliszt
Elkészítése:
A töltelékhez a meggyet a cukorral és a fahéjjal felforraljuk, majd forrástól számított 15-20 percig kis lángon rotyogtatjuk. A Mester vanília pudingot összekeverjük ici- pici vízzel a meggyhez öntjük és az egészet kevergetve besűrítjük.
Langyosra hűtjük. A sütőt 180 fokra melegítjük, sütőpapírral kibéleljük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett munkafelületen kinyújtjuk és a tepsi aljába terítjük. Villával megszurkáljuk a tésztát és kb. 15 perc alatt megsütjük.
Ezalatt elkészítjük a habot. Nagyobb méretű lábosban vizet (kb. 1 liter) forralunk. Ha felforrt, takarékra vesszük a lángot, de a tűzön hagyjuk az edényt, mert szükségünk lesz a gőzre. A tojásfehérjét fémből készült tálban keményre felverjük. Hozzáadjuk a Mester házi kenyérlisztet és apródonként a cukrot, majd még 2-3 percig verjük.
Ezután a tálat a tűzhelyen lévő lábosra (gőzre) téve folytatjuk a habverést 6-8 percig.
Az időközben megsült tészta tetejére kanalazzuk a meggyet, erre pedig a rásimítjuk a habot.
A sütő hőmérsékletét 120 fokra állítjuk, újra visszatoljuk a süteményt és 15-20 percig szárítjuk. Majd a sütőt résnyire nyitva hagyjuk és így hűtjük ki.
Langyosra hűtjük és vízbe mártott pengéjű késsel szeleteljük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |