Csatolt dokumentumok
Leírás
A 250 g tésztát 25×35 cm-esre nyújtjuk. A tészta hosszabb oldalán késsel két centinként 8 cm hosszú vágásokat készítünk, mindkét oldalon. A középső, vágatlan részre tesszük a tölteléket, ezután jobbról-balról felváltva ráhajtjuk a töltelékre a tésztacsíkokat.
A tészta tetejét tojással vagy olajjal megkenjük. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt 220oC fokon arany barnára sütjük.
Almás töltelék: 50 dkg reszelt alma
1 mokkáskanál fahéj
5 dkg lékötő
ízlés szerint cukor, általában 10 dkg, fruktózból 8 dkg
Ha nincs lékötőnk, akkor csavarjuk ki az alma levét, hogy ne áztassa el a tésztát.
Túrós töltelék: 50 dkg túró
1 tojás
cukor ízlés szerint
5 dkg lékötő
Tovább ízesíthető a töltelék 1 teáskanál vaníliás cukorral vagy 1 jól megmosott citrom reszelt sárga héjával vagy 3 dkg rumba áztatott mazsolával.
Meggyes töltelék: 50 dkg magozott meggy
1 mokkáskanál fahéj
5 dkg lékötő
ízlés szerint cukor
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |