Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
Piskótához:
· 6 tojás
· 15 dkg Mester süteményliszt
· 15 dkg cukor
· 6 evőkanál víz
· mokkáskanál sütőpor
A töltelékhez:
· 20 dkg Mester babapiskóta
· 4 adag lehűtött kávé főzet
· 0,5 dl rum
· baracklekvár 15-20 dkg
A krémhez:
· 5 dl tej
· 8 dkg Mester vanília puding
· 25 dkg margarin
· 25 dkg porcukor
Elkészítése:
A piskótát elkészítjük; a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot készítünk. A sárgájához hozzátesszük a vizet és a cukrot, habosra keverjük, majd óvatosan a sárgájához adjuk a fehérjét és a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Amint kihűlt a piskóta kenjük meg baracklekvárral. A baba piskótát mártsuk meg rumos kávéban és helyezzük a piskóta tetejére. Megfőzzük a vanília pudingot, kihűtjük. A margarint habosra keverjük, cukor nélkül, majd hozzáadjuk a hideg pudingot és a porcukrot. Keverjük jó alaposan össze és simítsuk rá a babapiskótára. Kakaó porral, vagy reszelt csokoládéval díszíthetjük. Másnap szeletelhető.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |