Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
· 250 g Mester Kelt tészta liszt
· 125 g vaj
· 1 tojássárgája
· 15 g élesztő
· 2 teáskanál só
· 1 mokkáskanál cukor
· 300 g sűrű tejföl
Tetejére:
· tojásfehérje
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az összes összetevőt.
Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk, amit ½ óráig deszkán pihentetünk. Utána kinyújtjuk és háromba hajtjuk. Ezt még kétszer megismételjük, 20-20 perces pihentetés után.
A tésztát másfél ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét megrácsozzuk és apró pogácsákat szaggatunk belőle. Tojás fehérjével megkenjük, kelesztjük, 200°C- ra előmelegített sütőben készre sütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.