Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000392
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!

Tamás Szelet (tejmentesen)

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

Hozzávalók a krémhez:

·         500ml növényi tej

·         4 evőkanál Mester Süteményliszt

·         200g porcukor

·         200g margarin

Hozzávalók a tésztához:

·         200g Mester Süteményliszt

·         500g cukor

·         50g margarin (növényi)

·         1 evőkanál méz

·         1 evőkanál kakaópor

·         1 db tojás

·         6g sütőpor

·         100-150ml növényi tej

Hozzávalók a mázhoz:

·         2 evőkanál víz

·         2 evőkanál cukor

·         2 evőkanál kakaópor

·         50g margarin

Egyéb hozzávalók:

·         Mester babapiskóta

·         Növényi tej

Elkészítés:

A krémhez a növényi tejet összemelegítjük krémesre a vajjal, porcukorral és a liszttel, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztához a lisztet a kakaóporral és sütőporral és a cukorral összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint. Utána beletesszük a tojást és a mézet, és tésztával gyúrjuk a növényi tej segítségével.
A tésztát ketté osztjuk és kinyújtjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8 percig sütjük a tepsi hátulján.
Kihűlt lapokból az egyiket a tepsi aljába tesszük és a krém felével lekenjük, majd kirakjuk a babapiskótával. Kevés tejjel meglocsoljuk a babapiskótát.
Végül lekenjük a maradék krémmel és a második tészta lapot ráhelyezzük.
A mázhoz a vízben felolvasztjuk  a cukrot és a kakaóport, míg el nem olvad a cukor. Majd a tűzről lehúzva a margarint is belekeverjük.
Ráöntjük egyenletesen a mázat.

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Igen
Szójamentes Igen
Tejmentes Igen
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére