Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
· 200g Mester süteményliszt
· 50g vaj
· 50g cukor
· 1 kk. szódabikarbóna
· kis tej
· 1 ek méz
· 1 ek kakaó
· 1 tojás
Krém:
· 5 dl tej
· 4 ek rizsliszt
· 200g porcukor
· 200g vaj
Töltelék:
· 200g babapiskóta
Csoki máz:
· 100g étcsoki
· 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A lisztet a cukorral, vajjal, szódabikarbónával, tejjel, mézzel, kakaóval és egy tojással összegyúrjuk és ebből két lapot sütünk.
Összeállítjuk a krémet is.
Előszőr a tejet a liszttel megfőzzük és addig keverjük, amíg kihűl.
A porcukrot a vajjal kikeverjük és az előző krémmel jól összekeverjük. A babapiskótát az alsó lapon elterítjük és kis vízzel kevert rum aromával meglocsoljuk, majd krémet teszünk rá és a másik lappal beborítjuk.
Csokoládémázzal díszítjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |