Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
· 500g Mester mézes süteményliszt
· 150g porcukor
· 100g méz
· 2 egész tojás
· 70g margarin
· csipet só
Töltelékhez:
· 500g szilvalekvár
· 200g dió durvára darabolva
Kenéshez:
· tojás
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal hozzáadjuk a fellangyosított mézet, porcukrot, sót és végül a 2 tojást. Az össze dolgozott tésztát 3 részre osztjuk majd nagyon vékonyra kinyújtjuk. A tészta közepét megkenjük szilvalekvárral és beszórjuk a dió 1/3 -val. A töltelékre ráhajtjuk a tészta üresen maradt részeit, óvatosan tepsibe tesszük a tekercset. Mindhárom tésztával így járunk el.
Tetejét tojással kenjük le. 175°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |