Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a töltelékhez:
· kb 1 kg sütőtök
· 2 e.k tej
· 100 g cukor
· 2 tojás
· 1 m.k karácsonyi fűszerkeverék
Hozzávalók a tésztához:
· 100g Mester gm babapiskóta
· 100g darált dió
· 3 tojásfehérje
· 120g cukor
A forma kikenéséhez: margarin és Mester zsemlemorzsa.
Elkészítése:
Sütőtököt megmossuk, félbe vágjuk, magjait kikaparjuk.
Közepes hőfokon megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Közben a MESTER babapiskótát és a diót ledaráljuk.
A tojásfehérjét habbá verjük, de mielőtt teljesen megkeményedne, a cukrot is beledolgozzuk.
A babapiskóta morzsát és a diót beleszórjuk, majd az enyhén kikent, morzsával behintett formába simítjuk.
Sütőben 220°C-on 15 percig sütjük. Eközben a sütőtököt meghámozzuk és áttörjük. Az így kapott tökpüréhez hozzáadjuk a tejet, a cukrot, a kissé felvert tojásokat, a fűszereket és a konyakor/rumot.
A masszát az elősütött tésztára öntjük, majd előmelegített sütőben 170°C-on 45 percig sütjük.
Másnap szeleteljük. NAGYON FINOM!
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |