Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
Tésztához :
· 450 g Mester sütemény liszt
· 200 g kristálycukor
· 40 g kakaó
· 50 g margarin
· 50 g méz (2 kanál)
· 2 db tojás (100g)
· 10 g szódabikarbóna
· csipet só
Krém:
· 90 g vanília puding
· 1 l tej
· 40 g Mester süteményliszt
· 200 g cukor
· 200 g margarin
· 1 teás kanál kakaó
Elkészítése:
A tészta összetevőit egy tálba tesszük. A szódabikarbóna és a liszt kivételével, vízgőz felett 5 percig sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve bele mérünk 200 g lisztet és a szódabikarbónát.
A gyúró deszkán még belegyúrunk 250 g lisztet.
Három részre osztjuk és még melegen 3 egyforma méretű lapot nyújtunk, amit 160°C-on megsütünk.
Amíg a tészta kihűl, elkészítjük a krémet.
A pudingot felfőzzük a tejjel, a margarint habosra keverjük a cukorral,
a főzött krémet kihűtjük, a margarinos krémhez keverjük, a krémből 2 evőkanálnyit kiveszünk, hozzá keverjük az 1 teás kanál kakaót.
A krémet három felé osztjuk és megkenjük a lapokat (a felső lapot is).
A kakaós krémet habzsákba tesszük és a süti tetejére a hosszanti irányban vonalakat húzunk, fogunk egy fogvájót és a csíkokra merőlegesen először fentről majd 1cm távolságra alulról is vonalakat húzunk, így alakul ki a minta.
(Ezt ismételjük meg, míg az egész süteménnyel nem végzünk.)
Másnap szeletelhető.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |