Csatolt dokumentumok
Leírás
Sós kifli /Sárika néni búzás receptje alapján /
Hozzávalók:
- 250g Mester kelt tészta liszt,
- 75g kefir
- 75g tejföl
- 75ml tej
- 20g élesztő
- 1teás kanál cukor
- 50ml étolaj
töltelék :
- 100g margarin
- 1 teás kanál só
- 1 csapott kanál rizsliszt
kenéshez :
- 1 tojás,
szóráshoz:
- sajt, szezámmag, köménymag
Elkészítése:
A tölteléket elkészítjük ,jól elkeverjük a margarint a sóval és a liszttel.
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, és 2 részre osztjuk ,minden cipót kör alakúra nyújtjuk 1-2 mm-esre , megkenjük a töltelék felével 12 részre osztjuk ,a körcikkek szélesebb felénél picit behajtjuk a tésztát és feltekerjük, kifliket formázunk belőle tetejüket tojással megkenjük és sajttal, kömény maggal vagy szezám maggal díszítjük. Megkelesztjük, 180C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.