Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000383
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!
Termék címkék:
gluténmentes szójamentes

Somlói Galuska Szelet

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Leírás

Hozzávalók a világos piskótához:

·         3tojás

·         3eás kanál negyed annyi ugyan annyi édesítő

·         3 evőkanál Mester Kelt tészta liszt

·         50 ml olaj

·         csipet só

hozzávalók a kakaós piskótához:

·         3 tojás

·         3teás kanál negyed annyi ugyan annyi édesítő

·         50ml olaj

·         2 evőkanál Mester Kelt tészta liszt

·         1evőkanál holland kakaó

·         csipet só

krémhez:

·         1l tej

·         100g Mester vanília puding

·         ízlés szerinti édesítőszer

·         1 kanál kakaó

·         3 evőkanál csoki

·         tejszínhab 500ml

·         habrögzítő 60-80g

Díszítés:

·         50g étcsoki

·         1 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A három tojást ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval, a tojás sárgájához hozzáadjuk az olajat és az édesítőszert majd a fehérjéből keveset a sárgájához teszünk és alaposan átkeverjük, majd a többi fehérjét óvatosan hozzáadjuk és a lisztet óvatosan átforgatjuk. A kakaós piskótát is ugyanígy készítjük. Sütőpapírral bélelt pici tepsibe simítjuk, 180C-ra előmelegített sütőben készre sütjük, kihűtjük.
A pudingot megfőzzük, még forrón megfelezzük az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót és csokit. A kakaós lapra a  sárga  krémet kenjük, ráhelyezzük a sárga piskótát erre kenjük a csokis krémet, amint kihűl  a felvert tejszínhabot kenjük  rá, majd olvasztott csokival díszítjük. Néhány óra múlva szeletelhető.

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére