Leírás
Hozzávalók a világos piskótához:
· 3tojás
· 3eás kanál negyed annyi ugyan annyi édesítő
· 3 evőkanál Mester Kelt tészta liszt
· 50 ml olaj
· csipet só
hozzávalók a kakaós piskótához:
· 3 tojás
· 3teás kanál negyed annyi ugyan annyi édesítő
· 50ml olaj
· 2 evőkanál Mester Kelt tészta liszt
· 1evőkanál holland kakaó
· csipet só
krémhez:
· 1l tej
· 100g Mester vanília puding
· ízlés szerinti édesítőszer
· 1 kanál kakaó
· 3 evőkanál csoki
· tejszínhab 500ml
· habrögzítő 60-80g
Díszítés:
· 50g étcsoki
· 1 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A három tojást ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval, a tojás sárgájához hozzáadjuk az olajat és az édesítőszert majd a fehérjéből keveset a sárgájához teszünk és alaposan átkeverjük, majd a többi fehérjét óvatosan hozzáadjuk és a lisztet óvatosan átforgatjuk. A kakaós piskótát is ugyanígy készítjük. Sütőpapírral bélelt pici tepsibe simítjuk, 180C-ra előmelegített sütőben készre sütjük, kihűtjük.
A pudingot megfőzzük, még forrón megfelezzük az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót és csokit. A kakaós lapra a sárga krémet kenjük, ráhelyezzük a sárga piskótát erre kenjük a csokis krémet, amint kihűl a felvert tejszínhabot kenjük rá, majd olvasztott csokival díszítjük. Néhány óra múlva szeletelhető.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |