Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók
· 200g rizsdara
· 450ml tej
· 70g Mester házi kenyér liszt
· 100g cukor
· 1teás kanál vanília kivonat
· 1 citrom reszelt héja
· 5 tojás
· csipet só
· sütéshez 100g vaj
· tálaláshoz:
· barack lekvár, porcukor
Elkészítése:
A rizsdarát a tejben beáztatjuk legalább 8 órára,majd hozzáadjuk a lisztet a tojás sárgákat ,cukrot, vanília kivonatot a reszelt citrom héjat. A tojás fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan a masszához keverjük, nagy méretű serpenyőben a vajat megolvasztjuk és az egész masszát a serpenyőbe öntjük, fakanállal kevergessük, hogy darabokra essen ( nem kell állandóan kevergetni, hogy kéreg sülhessen dupla aljú serpenyőben sütöttem ) Lehet a masszát kisebb adagokban is sütni. A sütési idő 20-30perc.Tálalás porcukorral és barack lekvárral.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |