Csatolt dokumentumok
Leírás
A tésztához:
· 200g Mester háztartási keksz
· 100g olvasztott vaj
· 5 evőkanál cukor
A sajttöltelékhez:
· 500g mascarpone
· 200g cukor
· 4 tojás különválasztva
· 1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítése:
A sütőt melegítjük 170 C-ra. A tésztához a hozzávalókat alaposan összekeverjük majd egy normál tortaformába simítjuk. Egyenletesen lenyomkodjuk. Rózsaszínre sütjük.
A töltelékhez a mascarponét a cukorral, a tojás sárgákkal és a vanília aromával robotgéppel krémesre keverjük. A fehérjékből kemény habot készítünk. Óvatosan hozzákeverjük a masszához. A krémet ráöntjük a tésztára majd 3-4 réteg alufóliával bevonjuk a torta formát, a torta formánál nagyobb tepsibe kb 1l forró vizet töltünk , betesszük a torta formát majd az egészet sütőbe tesszük 50-55percre.
Ha lejárt a sütési idő kikapcsoljuk a sütőt , de a sajttortát még benne hagyjuk egy órára.
Fontos, hogy addig ne nyissuk ki a sütő ajtaját.
Amikor teljesen kihűl csak akkor szeletelhető.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Nem |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |