Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
· 250g Mester kelt tészta liszt
· 15g élesztő
· 165g tejföl
· 75g tepertő
· 1 tojás
· 1,5 teás kanál só
· 2 evőkanál bor
· 1 evőkanál tej
· 1 evőkanál zsír
· csipetnyi bors
hajtogatáshoz:
· 3 evőkanál olvasztott zsír
· 70g reszelt sajt
kenéshez:
· 1 tojás
· 30g reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta összetevőit egy tálba mérjük. Egy puha tésztát kell kapnunk. A tepertőt is belegyúrjuk a tésztába. Lisztezett lapra borítjuk és vékonyra elnyújtjuk a tésztát. Olvasztott zsírral megkenjük rászórjuk a sajt felét és összehajtjuk. Fél órát pihentetjük, majd elnyújtjuk a tésztát és újra megkenjük olvasztott zsírral és rászórjuk a sajt maradékát, újra összehajtjuk, újabb félórát pihentetjük, másfél ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk közepes szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét tojással megkenjük reszelt sajttal megszórjuk. Kelesztjük, 200C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |