Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
• 200g Mester kelt tészta liszt
• 80g hideg margarin
• 15g élesztő
• 140g joghurt
• 1 tojássárgája
• 1,5 teáskanál só
• 1 evőkanál étolaj
Hajtogatáshoz:
• 80g reszelt sajt
Kenéshez:
• joghurt
• piros őrölt paprika
• 30g reszelt sajt
Elkészítése: A tészta összetevőit egy tálba mérjük a margarint lereszeljük alma reszelőn és összedolgozzuk az alapanyagokat. Egy puha tésztát kell kapnunk. Lisztezett lapra borítjuk és vékonyra elnyújtjuk a tésztát, a sajtot ráreszeljük a tésztára, feltekerjük, mint a bejglit és gondolatban 3 részre osztjuk a tésztát 1/3 részét alulra, 1/3-át pedig a tészta felső felére hajtjuk, elnyújtjuk a tésztát kb. másfél ujjnyi vastagra és 4x4 cm-es négyzetekre osztjuk, a kis kockákat (tégla testeket) sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A pogácsák tetejét piros paprikával összekevert joghurttal megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Kelesztjük, 200C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |