Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
· 600g Mester Süteményliszt
· 12g sütőpor
· 150g cukor
· 230g margarin
· 3db tojássárgája
· 150-200ml tej
Hozzávalók a töltelékhez:
· 3db tojásfehérje
· 120g cukor
· 5ek sárgabarack lekvár
· 250g darált dió
· 1 üveg meggybefőtt
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, a cukorral összekeverjük, majd elmorzsoljuk a puha vajjal. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, és annyi tejet, hogy összeálljon egy közepesen kemény tészta. Két egyforma részre osztjuk, és betesszük a fagyasztóba 25 percre.
A töltelékhez a tojások fehérjét habbá verjük a cukorral. Utána óvatosan belekeverjük a darált diót és a baracklekvárt.
A tepsibe sütőpapírt rakunk, majd kivesszük a mélyhűtőből az egyik tésztát és egyenletesen belereszeljük a tepsibe egy nagy lyukú reszelőn. Erre rásimítjuk a diós tölteléket, rárakjuk a lecsepegtetett meggyeket. Kivesszük a mélyhűtőből a tészta a másik felét is, melyet szintén ráreszelünk a töltelékre.
170 fokon légkeveréssel 25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Miután kihűlt porcukorral megszórjuk.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |