Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
- 400gMester Kelt tészta liszt
- 200g tejföl
- 100ml bor
- 2 tojás sárgája
- 15g só
- 25g élesztő
- 20g cukor
hajtogatáshoz:
- 250g vaj
kenéshez:
- tojás illetve a tetejére reszelt sajt
Elkészítése:
Minden összetevőt a dagasztó edénybe mérünk. Összeállítjuk a tésztát,/ egy lágy tésztát kell kapnunk /. A tésztát fél cm-es vastagságúra nyújtjuk.
A hideg vajat alma reszelőn ráreszeljük a tésztára. Feltekerjük, mint a bejglit, majd meghajtjuk egyszer. A tésztát becsomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap még kétszer hajtogatjuk és másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét beirdaljuk, kis pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, tetejét tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, megkelesztjük előmelegített sütőben 210-220Con gyorsan készre sütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.