Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
- 250g Mester süteményliszt
- 125g margarin
- 50 g cukor
- 1 egész tojás, csipet só
- nagy csipet sütőpor
- annyi tejföl, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk
(tejföl helyett használhatunk rizs főzőkrémet, vagy több tojást)
Töltelék:
- 100ml víz
- 400g megtisztított rebarbara
- ízlés szerinti cukor
- 50g lékötő
Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük:a rebarbarát megtisztítjuk kb. 5 cm-es darabokra vágjuk , és vízben pár percig pároljuk nem kell szétfőzni , kihűtjük , közben elkészítjük a tésztát.
A hozzávalókat összedolgozzuk és a tésztát kétfelé osztjuk. Egyik felét először tepsi méretűre nyújtjuk. Besimítjuk a tepsibe és rátesszük a tölteléket. Kinyújtjuk a tészta másik felét és a töltelékre helyezzük. Villával megszurkáljuk, tojással megkenjük, kristálycukorral megszórjuk. Ezután előmelegített sütőben 180C°-on kb. 30perc alatt készre sütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.