Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
Tészta:
- 20dkg Mester tésztaliszt,
- 1 tojás
- 1 kanál olaj,
- kb 1 dl víz
Húsos töltelék:
- 10dkg darált hús,
- 1 kis fej hagyma,
- 1 dl víz vagy tej,
- só,
- bors
Túrós spenótos töltelék:
- 10 dkg túró,
- spenót,
- fokhagyma,
- só,
- bors,
- és annyi tejföl, hogy kenhető legyen a töltelék
Lekváros: ízlés szerinti ízesítésű, ha nem sütésálló a lekvárunk, akkor tegyünk hozzá lékötőt, hogy ne folyon ki.
Elkészítése.
Először is a tölteléket készítjük el. Összegyúrjuk a tésztát. Amennyiben van gépünk, akkor géppel 3-as, vagy 4-es vastagságúig nyújtjuk. Kicseréljük a nyújtó fejet a raviolisra és eldolgozzuk az alapanyagainkat.
Amennyiben nincs gépünk, akkor nyújtsuk el a tésztát 2-3 mm vastagságúra.Hajtsuk félbe a tésztát az egyik felére , gondolatban felosztjuk 5x5 cm es négyzetekre a tésztánkat és annak közepébe teszünk a töltelékből, ráhajtjuk a tészta másik felét. Kézzel jól lenyomkodjuk a ravioli körvonalakat .Derelye vágóval kialakítjuk a raviolikat, forrásban lévő sós olajos vízben kifőzzük, a túrós és a lekvárost csak addig főzzük, amíg feljön a víz felszínére, a húsost legalább 2 percig főzzük.
Tálalása, a húsos és a túrós: tejföllel, reszelt sajttal a lekváros : pirított morzsával vagy darált dióval
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |