Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000164
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!
Termék címkék:
gluténmentes

Rákóczi Túrós Palacsinta

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

(Majdnem, mert Én eper lekvárt használtam a barack lekvár helyett) 

Hozzávalók :

  • Mester Palacsintapor 200g
  • 2 tojás
  • 500-550ml szódavíz
  • 1 kanál étolaj
  • sütéshez étolaj

töltelék:

  • 450g túró
  • 3tojás sárgája
  • 1 teáskanál vanília cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Rétegezéshez:

  • eper lekvár

Habhoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 90g kristálycukor
  • csipet só
  • mokkás kanál citromlé

30-50g vaj a tál kikenéséhez

Elkészítése:

Elkészítjük a palacsinta tésztát. A palacsintát mindkét oldalán megsütjük. A túrós töltelékkel megtöltjük. Egy Jénai tálat kivajazunk és a megtöltött palacsintákat szorosan egymás mellé tesszük, tetejüket eper lekvárral megkenjük és tovább folytatjuk a rétegezést amíg el nem fogy a palacsinta,( nekem 2 sor lett), ezt is megkenjük eper lekvárral . Először a tojást megsózzuk.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk és kanalanként adjuk hozzá a kristály cukrot, hozzáadjuk a citrom levet és 2 mokkás kanál eper lekvárt. A habot rusztikusan elkenjük a palacsinta tetején. Hideg sütőbe tesszük be a Jénai tálat , először 160C-on sütjük, majd amikor pirosodni kezd, akkor a hőfokot 100-110C-ra mérsékeljük.

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére