Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
- 250g MESTER süteményliszt
- 250g margarin
- 250g porcukor
- 250g darált dió
- 2 tojás sárgája
- reszelt citromhéj
- fahéj
- csipet só
- csipet sütőpor
Töltelékhez:
· 200g baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a diót és a többi anyagot.
A tésztát összegyúrjuk és fél órát pihentetjük. A 2/3 részét normál méretű tepsi nagyságúra kinyújtjuk, tepsibe helyezzük és a lekvárral megkenjük.
A megmaradt tésztát vékonyra nyújtjuk, késsel 1 cm csíkokat vágunk és ezzel berácsozzuk a sütit tetejét. (A rácsot megkenhetjük tojássárgájával, akkor sütés után szép fényes lesz).
180C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.