Leírás
Hozzávalók a tésztához:
· Mester süteményliszt 400g
· tojás 1db
· cukor1 00g
· 80 g zsír
· 20g kakaó
· 200ml tej
· 10g szalalkáli
· 1 evőkanál méz
· csipet só
1.Krém :
· tej 700ml
· Mester puncs puding 90g
2. Krém
· 300g margarin
· 200g porcukor
Töltelék:
200g Mester babapiskóta
100ml tej
rum aroma vagy ízlés szerinti rum
Elkészítése:
A tejben feloldjuk a szalalkálit. A tészta összetevőiből elkészítjük a tésztát,két felé osztjuk és normál tepsi méretűre nyújtjuk, előmelegített sütőben 165-170C-on készre sütjük . Közben elkészítjük a krémeket, a puncs pudingot felfőzzük a tejben, kihűtjük, a margarint habosra keverjük a porcukorral. Amint kihűlt a kakaós lap a két krémet összekeverjük és a felét rákenjük a kakaós lapra, a baba piskótát hideg rumos tejbe mártjuk és a krémre tesszük, szépen elosztva, majd rákenjük a krém másik felét , ráhelyezzük a másik lapot fóliával jól betakarjuk, hogy megpuhuljon,másnap szeletelhető porcukorral vagy olvasztott csokival díszíthetjük. A recept Nagymamám kézzel írott receptes könyvéből származik.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Nem |