Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
• 500g Mester süteményliszt
• 250g margarin
• 50g negyed annyi ugyanannyi édesítő szer
• 1 egész tojás
• csipet só
• mokkáskanál sütőpor
• annyi tejföl, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk(3-4 nagy evőkanálnyi)
Töltelékhez:
• 750g túró
• 250g tejföl
• 4 tojás
• 50g negyedannyi ugyanannyi édesítőszer
• reszelt citromhéj
• vanília kivonat
• 2 csapott evőkanál lékötő
Elkészítése:
A Mester süteménylisztet elmorzsoljuk a margarinnal sóval, sütőporral, édesítő szerrel, utána hozzáadjuk a tojást és tejfölt, hogy jól gyúrható és nyújtható tésztát kapjunk .A tésztát kétfelé osztjuk. Egyik felét először gáz tepsi méretűre nyújtjuk. Besimítjuk a tepsibe. Elkészítjük a tölteléket a tojások fehérjét illetve sárgáját külön választjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A túrót, tejfölt, édesítőt, citrom héjat és a tojás sárgákat jól elkeverjük, hozzáadjuk a vanília kivonatot és a lékötőt, óvatosan hozzáadjuk a felvert tojás fehérjét .Az elkészült tölteléket rátesszük a kinyújtott lapra. Kinyújtjuk a tészta másik felét és a töltelékre helyezzük. Villával megszurkáljuk, tojással megkenjük. Ezután előmelegített sütőben 180C°- on készre sütjük
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |