Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
- 300g Mester kelt tészta liszt
- 20g cukor
- 3 tojás sárgája
- 15g élesztő
- 100 ml tej
- csipet só
Töltelék:
- 100g meggy lekvár
- 50-100g meggy
- 3 tojás fehérje
- 100g cukor
- 100g darált dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát készítünk, két részre osztjuk,2mm vastagságúra nyújtjuk ( javaslatom, hogy sütőpapíron nyújtsuk ki , így könnyebb bánni vele) téglalapalakúra. A tészta két hosszabb oldalán kb 5-5 cm-t megkenünk lekvárral,szorosan egymás alá lekváros tészta közepét kirakjuk magozott meggy szemekkel a tésztát mindkét oldalról feltekerjük, úgy hogy a tészta közepe szabad maradjon, így elkészítjük a másik tésztát is. A három tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a darált diót, elfelezzük és a két süti közepébe töltjük. A tészta részeket tojás sárgával megkenjük, kelesztjük, majd 180C-on készre sütjük, kihűtjük, majd szeleteljük tálaláskor porcukorral meghinthetjük. A Recept Nagymamám kézzel írott receptes könyvéből származik.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |