Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
· 300g Mester süteményliszt
· 200g margarin
· 100g cukor
· 2 evőkanál tejföl
· 1db tojássárgája
· 10g vaníliás cukor
· 12g sütőpor
· 1 csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
· 1000g alma
· 10g vaníliás cukor
· 1 teáskanál fahéj
· 2 evőkanál cukor
Hozzávalók a habos réteghez:
· 4db tojásfehérje
· 200g cukor
Elkészítés:
Tálba beletesszük a lisztet, majd összekeverjük a sóval és sütőporral. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, beledolgozzuk a többi hozzávalót és összedolgozzuk a tésztát. Letakarjuk és hűtőbe tesszük fél órára.
A meghámozott almákat, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Ízesítjük, és hagyjuk 10-15 percig pihenni.
A tésztából egy kisebb darabot félre tesszünk, a nagyobbat kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Almatöltelékből kinyomkodjuk a levet, és egyenletesen terítsük szét a tésztán.
Előmelegített sütőben 180fokon 15 percig sütjük.
A tojások fehérjét verjük kemény habbá, és simítsuk szét az elősütött almás rétegre. Rámorzsoljuk a maradék tésztát, és süssük még kb. 10-15 percig.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |