Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
- 125g Mester kelt tészta liszt
- 125g margarin
- 125g cukor
- 4tojás sárgája
- 4 evőkanál tej
Habcsókhoz:
- 4 tojás fehérje
- 200g cukor
- 1csipet só
- 1 evőkanál Mester Házi kenyérliszt
- 25g szeletelt mandula
Krém:
- 400 ml tej
- 45 g Mester vanília puding
- ízlés szerinti cukor
- 2tojás
- vaníliás cukor 1 teás kanálnyi
Elkészítése:
A margarint habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, a tejet és a lisztet felváltva adagoljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 170°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
A habcsókot külön készítjük el.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként a cukrot hozzá adjuk és 1 percig verjük minden kanál cukorral.
Végül hozzáadjuk az 1 kanál lisztet és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a habot. Mandulával megszórjuk majd 160°C-on készre sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tejben felfőzzük a tojás sárgáját és a pudingot ízlés szerint cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük és a tűzről levett forró krémbe keverjük.
A tésztára rákenjük a krémet majd óvatosan ráhelyezzük a habcsókot.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |