Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000126
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!
Termék címkék:
gluténmentes

Norvég Krémes

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

Hozzávalók a tésztához:

  • 125g Mester kelt tészta liszt
  • 125g margarin
  • 125g cukor
  • 4tojás sárgája
  • 4 evőkanál tej

Habcsókhoz:

  • 4 tojás fehérje
  • 200g cukor
  • 1csipet só
  • 1 evőkanál Mester Házi kenyérliszt
  • 25g szeletelt mandula

Krém:

  • 400 ml tej
  • 45 g Mester vanília puding
  • ízlés szerinti cukor
  • 2tojás
  • vaníliás cukor 1 teás kanálnyi

Elkészítése:
A margarint habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, a tejet és a lisztet felváltva adagoljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 170°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
A habcsókot külön készítjük el.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként a cukrot hozzá adjuk és 1 percig verjük minden kanál cukorral.
Végül hozzáadjuk az 1 kanál lisztet és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a habot. Mandulával megszórjuk majd 160°C-on készre sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tejben felfőzzük a tojás sárgáját és a pudingot ízlés szerint cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük és a tűzről levett forró krémbe keverjük.

A tésztára rákenjük a krémet majd óvatosan ráhelyezzük a habcsókot.

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére