Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
· 400g Mester Házi kenyérliszt
· 2 tojás
· 400g tejföl vagy kefir
· 100g méz
· 1 db nagy narancs, sárga héja és leve
· 25g élesztő
· ízlés szerint mazsola/10dkg
· kandírozott gyümölcs
· 1-1 mokkás kanál karácsonyi fűszer keverék
· csipet só
· tojás vagy tejföl a kalács kenéséhez
Elkészítése:
A tojást, a tejfölt, a mézet, az élesztőt, a narancs levét és lereszelt sárga héját kikeverjük, hozzáadjuk a Mester Házi kenyérlisztet, a fűszereket, a mazsolát és a kandírozott gyümölcsöt. Olajjal kikent formába tesszük.
A kelesztés előtt tetejét tejfölös tojássárgájával kenjük meg.
Duplájára kelesztjük.
180 °C sütőben tűpróbáig sütjük. (Ez kb. 50 perc)
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |