Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
4 tojás fehérje
20dkg cukor
1 nagy evőkanál Mester Házikenyérliszt
1 evőkanál citromlé
500ml tejszín
savanykás gyümölcs ízlés szerint
Elkészítése :
A szobahőmérsékletű tojás fehérjét keményre felverjük, evőkanalanként adagoljuk a kristálycukrot és minden kanállal 1 percig verjük.
Az utolsó kanál cukornál hozzáadjuk még a citromlevet és a Mester házi kenyérlisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe korong alakúra simítjuk a Pavlova alapot.
Fontos, hogy egyforma méretűek legyenek, mert így egyformán sül. 150C°- on sütjük 10 percig, majd 30-35 percig 130C-on, a sütőt kikapcsoljuk és félig nyitott sütőajtónál kihűtjük. A tejszínt felverjük, a gyümölcsöket megmossuk, a barnulásra hajlamos gyümölcsöket citromlében megforgatjuk.
A kihűlt alapokra kis peremet kialakítva tesszük a tejszínhabot és ráhelyezzük a gyümölcsöket. Amennyiben azonnal fogyasztjuk nem szükséges a habot rögzíteni.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |