Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
- Tojássárgája 3db,
- egész tojás 1db,
- cukor 150g,
- tejföl 90g(3evőkanálnyi),
- Zsír 30g(tojásnyi),
- méz 300g(2és fél dl, bármilyen),
- fahéj 20g,
- szalalkáli 7g(1 csomag),
- Mester Süteményliszt 600g
Elkészítése:
A tojássárgáját, az egy egész tojást a cukorral kikeverjük. Ezután sorban a tejfölt, a tojásnyi zsírt, a mézet, fahéjat, a szalalkálit és végül a 60 dkg Mester Süteménylisztet adjuk hozzá.
Jól kidolgozzuk, majd letakarva a hűtőben 12 órát állni hagyjuk.
Ne ijedjünk meg a nyers tészta az elején folyós állagú!
A pihentetés után kinyújtjuk 7-8mm vastagra és a pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.Lehet gombócokat formálni is nem fontos nyújtani./Ha gombócozzuk akkor a közepébe lehet tenni kemény szilvalekvárt is /
Kisütjük 6-8 perc alatt.
Máz:
- 3 tojásfehérjét,
- 15dkg cukorral pár percig gőz fölött verjünk./ gőz felett sem fontos verni, jó simán is/
Ebben vagy olvasztott csokiban forgatjuk meg a kisült puszedliket, aztán langyos sütőben szárítjuk.
Az elkészült sütiket selyempapírral bélelt, jól záródó dobozba tesszük, így sokáig eltartható.
Ezt csak hallomásból tudjuk, nálunk túl gyorsan elfogy.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |