Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000352
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!
Termék címkék:
gluténmentes szójamentes

Méteres Kalács

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

Hozzávalók a tésztához:

  • 260g Mester süteményliszt
  • 260g cukor
  • 10 evő kanál meleg víz
  • 7 evőkanál étolaj
  • 4 tojás
  • fél mokkás kanál sütőpor csipet só

A kakaós tésztához:

  • 2 evőkanál kakaó,
  • 1 evőkanál meleg víz

Krémhez:

  • 3dl tej
  • 25g vanília puding
  • 25g puncs puding
  • 200g margarin
  • 200g cukor

Mázhoz:

  • 150g étcsoki 
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük a sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal simára keverjük A fehérjét óvatosan a sárgájához keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a tésztát elfelezzük, kizsírozott őzgerinc sütőbe simítjuk a felét, a másik fele tésztába beletesszük a kakaót és a plusz vizet, ezt a másik őzgerinc sütőbe  simítjuk . 180C-on tű próbáig sütjük természetesen előmelegített sütőben.

A kihűlt tésztát a gerincek mentén felszeleteljük, közben elkészítjük a krémet, 1,5-1,5dl tejben felfőzzük a két pudingot, a margarint habosra keverjük cukorral, majd a krémet megfelezzük és a kihűlt pudingokhoz keverjük. A süti összeállítása a sárga és a kakaós tésztát felváltva kenjük a kétféle krémmel. A csokit olajjal vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk és a sütire csorgatjuk, majd ferdén szeleteljük.

Recept Nagymamám kézzel írott receptes könyvéből származik.

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére