Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
· 220g Mester kelt tészta liszt
· 20g cukor
· 1 tojás
· 15g élesztő
· 150g növényi tejföl
· csipet só
· 120g növényi margarin
· 1 evő kanál vaníliás cukor
Töltelék:
· 300g meggy
· 2evőkanál lékötő
· 2evőkanál cukor
· 1teás kanál vanília cukor
· 1mokkás kanál fahéj
Kenéshez:
· 1 tojás
Szóráshoz:
· porcukor
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a tálba hozzáadjuk az összes hozzávalót és egy puha tésztát kell kapnunk. Lisztezett lapra borítjuk és 2mm vastagra nyújtjuk az elnyújtott tésztát 3 db kb 10cm széles téglalapra vágjuk az elkészített tölteléket a tészta egyik oldalán végig rakjuk, majd feltekerjük a csíkokat, az így kapott tészta tekercset sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük csiga vonalat kialakítva, így járunk el mindaddig, míg a tésztánk el nem fogy. A tekercs tetejét tojással megkenjük, kelesztjük. 180°C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük, tálalás előtt porcukorral megszórhatjuk.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Nem |