Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000350
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!
Termék címkék:
gluténmentes szójamentes

Mámorító Vaníliapudingos Almás Szelet

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Leírás

Hozzávalók:

·         500g Mester süteményliszt

·         200 g margarin

·         csipet só

·         200 g cukor

·         1 tojás

·         2 evőkanál tejföl

·         1késhegynyi sütőpor

Töltelék:

·         4 evőkanál rizsdara

·         6 nagyobb alma

·         1200ml tej

·         135g  vaníliás pudingpor

·         9 evőkanál cukor

Elkészítése:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát.
Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el.
Mikor készen van, fóliába csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük. A tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk és papírral bélelt tepsibe tesszük.
(Nyújtás közben vigyázzunk, mert a tészta könnyen kiszakad.)
A rizsdarával megszórjuk a tésztát, majd a meghámozott almákat felszeleteljük és ráhalmozzuk.
A pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és a szokásos módon megfőzzük, még melegen az almás rétegre kanalazzuk. A tészta másik felét is kinyújtjuk és hosszú darabokra vágjuk, majd rácsosan a pudingos réteg tetejére tesszük.
180°C-ra előmelegített  sütőben  készre  sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, porcukrot szórunk rá és szeleteljük.

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére