Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
· 500g Mester süteményliszt
· 200 g margarin
· csipet só
· 200 g cukor
· 1 tojás
· 2 evőkanál tejföl
· 1késhegynyi sütőpor
Töltelék:
· 4 evőkanál rizsdara
· 6 nagyobb alma
· 1200ml tej
· 135g vaníliás pudingpor
· 9 evőkanál cukor
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát.
Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el.
Mikor készen van, fóliába csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük. A tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk és papírral bélelt tepsibe tesszük.
(Nyújtás közben vigyázzunk, mert a tészta könnyen kiszakad.)
A rizsdarával megszórjuk a tésztát, majd a meghámozott almákat felszeleteljük és ráhalmozzuk.
A pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és a szokásos módon megfőzzük, még melegen az almás rétegre kanalazzuk. A tészta másik felét is kinyújtjuk és hosszú darabokra vágjuk, majd rácsosan a pudingos réteg tetejére tesszük.
180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, porcukrot szórunk rá és szeleteljük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |