Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
o 3 bagett
o 20 dkg mák
o 2 alma
o 2 evőkanál méz
o tej
o cukor
a töltelékhez:
§ 3 dl habtejszín
§ 1 csomag habfixáló
§ 2 evőkanál cukor
§ 2 evőkanál baracklekvár
§ csokoládé öntet
Elkészítés:
a bagetteket vékonyan felkarikázzuk. Az almát lereszeljük. A tejet a cukorral felforraljuk és a bagettekre csurgatjuk adagonként mindig átkeverve.
Ha a tejet beitta, belekeverjük a darált mákot és a reszelt almát. 26 cm-es csatos tortaformát kivajazunk, a keveréket beletöltjük, kézzel lenyomkodjuk.
180 fokos sütőben 20-30 percig sütjük. Kivesszük és hagyjuk kihűlni.
Mézet csorgatunk egyenletesen a tetejére.
A tejszínhabot a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük és a folyós lekvárt beleforgatjuk. Ezt a torta tetejére simítjuk, majd minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
A díszítéshez lefolyatjuk olvasztott csokoládéval.
A forma oldalánál a tortát késsel körbevágjuk, utána a forma leemelhető a tortáról.
Ennek a süteménynek nagy előnye, hogy akár egy nappal az ünnep előtt elkészíthetjük, a hűtőben eláll, a halvacsora után csak elő kell venni és elfogyasztani.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |