Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000409
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!
Termék címkék:
gluténmentes szójamentes

Mákos guba torta

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

Hozzávalók:

o   3 bagett

o   20 dkg mák

o   2 alma

o   2 evőkanál méz

o   tej

o   cukor

a töltelékhez:

§  3 dl habtejszín

§  1 csomag habfixáló

§  2 evőkanál cukor

§  2 evőkanál baracklekvár

§  csokoládé öntet

Elkészítés:
a bagetteket vékonyan felkarikázzuk. Az almát lereszeljük. A tejet a cukorral felforraljuk és a bagettekre csurgatjuk adagonként mindig átkeverve.

Ha a tejet beitta, belekeverjük a darált mákot és a reszelt almát. 26 cm-es csatos tortaformát kivajazunk, a keveréket beletöltjük, kézzel lenyomkodjuk.

180 fokos sütőben 20-30 percig sütjük. Kivesszük és hagyjuk kihűlni.

Mézet csorgatunk egyenletesen a tetejére.

A tejszínhabot a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük és a folyós lekvárt beleforgatjuk. Ezt a torta tetejére simítjuk, majd minimum 2 órára hűtőbe tesszük.

A díszítéshez lefolyatjuk olvasztott csokoládéval.

A forma oldalánál a tortát késsel körbevágjuk, utána a forma leemelhető a tortáról.

Ennek a süteménynek nagy előnye, hogy akár egy nappal az ünnep előtt elkészíthetjük, a hűtőben eláll, a halvacsora után csak elő kell venni és elfogyasztani.

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére