Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
Áztatáshoz:
• 8 szelet kalács vagy kuglóf
• 2 bögre tej
• 3tojás sárgája
• 3 evőkanál cukor
• 1 teás kanál vaníliás cukor
Töltelékhez
• 120g darált dió
• 3evőkanál cukor
• 1 alma
• barack lekvár( Egy közepes üvegnyi 4-5dl )
Habhoz
• 3 tojás fehérje
• 3 evőkanál cukor a tepsi kenéshez
• vaj
• Mester kenyérmorzsa
Elkészítése:
A kalács szeleteket beáztatjuk a langyosra melegített tojás sárgájás cukrozott tejben .A tepsit kivajazzuk morzsával meghintjük .A kalács szeletek felét a tál aljára tesszük szorosan egymás mellé, vastagon megkenjük barack lekvárral, darált cukros dióval betakarjuk, ráreszelünk egy almát, majd befedjük a maradék kaláccsal,ha maradt a cukros tejből akkor rákanalazzuk, tocsogós szaftosnak kell lennie, kb. 20 percet sütjük. A tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, minden kanál cukorral kb. 1 percig verjük a habot, majd a habot rákanalazzuk az elősütött kalácsunkra 160C-on a habot pirosra sütjük
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |