Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
• 250g Mester kelt tészta liszt
• 50g cukor
• 1 tojás sárgája
• 50g margarin
• kb 2 dl tej
• 15g élesztő
• csipet só
Töltelék:
• szilvalekvár/ baracklekvár/ eperlekvár
Elkészítése: Minden összetevőt a dagasztó edénybe teszünk a tejet óvatosan adagoljuk. /puha tésztát, de nem folyósat kell kapnunk / A tésztát alaposan meglisztezett nyújtó lapra tesszük 2-3 mm –esre nyújtjuk, 9 részre osztjuk, a tészta közepére nagy kanál szilvalekvárt teszünk. A négyzetek két oldaláról 2-3 mm –t ráhajtunk a lekvárra, majd feltekerjük a tésztát, sütő papírral bélelt tepsibe tesszük, a bukták tetejét tojással megkenjük, kelesztjük és 180°C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.