Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
Tészta :
• 20dkg Mester tésztaliszt,
• 1 tojás
• 1 kanál olaj,
• kb 1 dl víz
Besamel:
• 2 adag besamel szósz
• 6 dl víz vagy tej
• Spenót 30dkg,
• Gépsonka kb 10dkg,
• 3 gerezd fokhagyma,
• Sajt a szóráshoz
Elkészítése:
Először a spenót leveleket alaposan megmossuk, a vastag levél erét kitépjük és lobogó forró vízben megfonnyasztjuk a leveleket, majd leszűrjük, bot mixer segítségével pépesítjük , elkészítjük a két adag besamel szószt tejjel vagy vízzel. Belekeverjük a pépesített spenótot és az apróra vágott fokhagymát. A tészta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát . kicsit pihentetjük, Ha van tésztagépünk, akkor először 2,3,majd 5-ös fokozaton elnyújtjuk.Ha nincs tésztagép ,akkor nyújtó deszka és sodrófa segítségével kinyújtjuk a tésztát, és elvágjuk kb tenyérnyi darabokra. . Egy kis tepsit kiolajozunk, és elkezdjük rétegezni a tésztát és a spenótos krémet és a sonka szeleteket. Arra ügyeljünk, hogy az utolsó réteg szósz legyen. 180 fokon készre sütjük./ kb 30 perc/ Sajtot az utolsó 5 percben szoktam rátenni és akkor szépen ráolvad. Ha fél órát pihentetjük sütés után, akkor szépen tudjuk szeletelni
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |