Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
A tésztához :
• 200g Mester Tésztaliszt
• 1 tojás
• 1 kanál olaj
• kb. 1 dl víz
Húsos szószhoz:
• 400g darált hús
• 1 kis fej hagyma
• víz
• pici olíva olaj vagy étolaj
• 2 adag Mester Bolognai vagy Milánói szósz alap
Besamel:
• 2 adag Mester besamel szósz alap,
• 6 dl víz vagy tej
Sajt a szóráshoz
Elkészítése:
Először a húsos szószt kezdjük elkészíteni: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, majd a húst is lepirítjuk, utána vízzel felöntjük és puhára főzzük,hozzáadjuk a Bolognai vagy a Milánói szószt.
A besamelt elkészítjük: tejben vagy vízben megfőzzük a szószt. A tészta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát, kicsit pihentetjük, utána rizslisztezett deszkán kinyújtjuk. Ha van tésztagépünk, akkor a csíkokra vágott tésztából először 2,3, majd 5-ös fokozaton elvékonyított csíkokat nyújtunk ki. Ha nincs tésztagép, akkor nyújtódeszka és sodrófa segítségével kinyújtjuk a tésztát és elvágjuk kb. tenyérnyi darabokra.
Egy kis tepsit kiolajozunk és elkezdjük rétegezni a szószokat és a tésztát. Arra ügyeljünk, hogy az utolsó réteg szósz legyen. 180C fokon készre sütjük. / ez kb. 30 perc/ Sajtot az utolsó 5 percben szoktam rátenni és akkor szépen ráolvad. Ha fél órát pihentetjük sütés után, akkor szépen tudjuk szeletelni
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |