Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000089
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!
Termék címkék:
gluténmentes

Lasagne készítés

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

Hozzávalók:

A tésztához :

• 200g Mester Tésztaliszt
• 1 tojás
• 1 kanál olaj
• kb. 1 dl víz

Húsos szószhoz:
• 400g darált hús
• 1 kis fej hagyma
• víz
• pici olíva olaj vagy étolaj
• 2 adag Mester Bolognai vagy Milánói szósz alap

Besamel:
• 2 adag Mester besamel szósz alap,
• 6 dl víz vagy tej

Sajt a szóráshoz

Elkészítése:
Először a húsos szószt kezdjük elkészíteni: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, majd a húst is lepirítjuk, utána vízzel felöntjük és puhára főzzük,hozzáadjuk a Bolognai vagy a Milánói szószt.
A besamelt elkészítjük: tejben vagy vízben megfőzzük a szószt. A tészta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát, kicsit pihentetjük, utána rizslisztezett deszkán kinyújtjuk. Ha van tésztagépünk, akkor a csíkokra vágott tésztából először 2,3, majd 5-ös fokozaton elvékonyított csíkokat nyújtunk ki. Ha nincs tésztagép, akkor nyújtódeszka és sodrófa segítségével kinyújtjuk a tésztát és elvágjuk kb. tenyérnyi darabokra.
Egy kis tepsit kiolajozunk és elkezdjük rétegezni a szószokat és a tésztát. Arra ügyeljünk, hogy az utolsó réteg szósz legyen. 180C fokon készre sütjük. / ez kb. 30 perc/ Sajtot az utolsó 5 percben szoktam rátenni és akkor szépen ráolvad. Ha fél órát pihentetjük sütés után, akkor szépen tudjuk szeletelni

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére