Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000408
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!
Termék címkék:
gluténmentes szójamentes

Krémes Szelet

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

Hozzávalók  a tésztához:

·         Mester süteményliszt 150g

·         tojás 4db

·         cukor1 50g

·         1 citrom leve és héja

·          fél  kávés kanál szódabikarbóna

·         csipet só

1.Krém :

·         tej 300ml

·         Mester  vanília puding 45g

·         teás kanál vanília cukor

2. Krém

·         200g margarin

·         100g porcukor

Tetejére:
csoki reszelék

Elkészítése:

A tojásokat szét választjuk a fehérjéből kemény habot verünk a csipet sóval, a sárgáját kikeverjük a citrom lével és a cukorral,majd a szokásos módon a fehérjéből keveset feláldozunk a sárgájához, ezt jó alaposan összekeverjük, majd nagyon óvatos mozdulatokkal összekeverjük  a lisztes szódabikarbónás citrom héjas keveréket.  Előmelegített sütőben 180C-on készre sütjük .Ha piskóta   elkészült akkor még nyitott sütő ajtó mellett még 5 percig a sütőben hagyjuk , ( Ez egy intelem a Mamától  neki még gázos sütője volt.)Közben elkészítjük a krémet, a pudingot megfőzzük , kihűtjük . A margarint habosra keverjük a porcukorral, a két krémet összekeverjük. A piskótát megfelezzük . A krémet 3 részre osztjuk, két harmadát  az alsó lapra  kenjük,ráhelyezzük a felső lapot, majd a krém kisebb részével megkenjük,tetejére sajt reszelő segítségével csokit reszelünk  a süti tetejére. Recept Nagymamám kézzel írott receptes könyvéből származik.

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére