Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
· Mester süteményliszt 150g
· tojás 4db
· cukor1 50g
· 1 citrom leve és héja
· fél kávés kanál szódabikarbóna
· csipet só
1.Krém :
· tej 300ml
· Mester vanília puding 45g
· teás kanál vanília cukor
2. Krém
· 200g margarin
· 100g porcukor
Tetejére:
csoki reszelék
Elkészítése:
A tojásokat szét választjuk a fehérjéből kemény habot verünk a csipet sóval, a sárgáját kikeverjük a citrom lével és a cukorral,majd a szokásos módon a fehérjéből keveset feláldozunk a sárgájához, ezt jó alaposan összekeverjük, majd nagyon óvatos mozdulatokkal összekeverjük a lisztes szódabikarbónás citrom héjas keveréket. Előmelegített sütőben 180C-on készre sütjük .Ha piskóta elkészült akkor még nyitott sütő ajtó mellett még 5 percig a sütőben hagyjuk , ( Ez egy intelem a Mamától neki még gázos sütője volt.)Közben elkészítjük a krémet, a pudingot megfőzzük , kihűtjük . A margarint habosra keverjük a porcukorral, a két krémet összekeverjük. A piskótát megfelezzük . A krémet 3 részre osztjuk, két harmadát az alsó lapra kenjük,ráhelyezzük a felső lapot, majd a krém kisebb részével megkenjük,tetejére sajt reszelő segítségével csokit reszelünk a süti tetejére. Recept Nagymamám kézzel írott receptes könyvéből származik.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |