Csatolt dokumentumok
Leírás
(200*300 pici tepsi)
Hozzávalók:
· 200g MESTER kelt tészta liszt
· 2 tojássárgája
· 75g vaj
· 40g Mester négyszeres erősségű édesítő
· 80-100g tejföl
A krémhez:
· 500g sovány túró
· 2 tojásfehérje
· 40g Mester négyszeres erősségű édesítő
· 50g-100g tejföl
· 1 citrom leve és reszelt héja(naranccsal is finom)
· 20g rizsdara
Elkészítése:
A lisztet az édesítővel összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
A fehérjéket a kemény habbá verjük és félretesszük.
A túrót az édesítővel a citromlével és a héjjal összekeverjük, annyi tejfölt adunk hozzá , hogy jól keverhető legyen,majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot és a rizsdarát.
Az egyik tésztát kinyújtjuk sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd rásimítjuk a túrótölteléket. A tetejére rányújtjuk a másik tésztát és villával megszurkáljuk.
180C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje, középen is szépen megpirul, Várjuk meg amíg teljesen kihűl, és csak utána szeleteljük fel.
Paraméterek
Diabetikus | Igen |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |