Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
· 500g Mester kelt tészta liszt
· 25g élesztő
· 300ml langyos tej
· 1 teáskanál cukor
· 1 teáskanál cukor
· 50g margarin
Hozzávalók a töltelékhez:
· pizza krém
· szeletelt kolbász
· reszelt sajt
Hozzávaló a tetejére:
· 1db tojás
· 1 evőkanál víz
· szezámmag
Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
Az lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és összegyúrjuk a tésztát. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük (kb. 30-40 perc).
A megkelt tisztát lisztezett munkalapon 5 mm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk. A felét megkenjük a pizza krémmel, rátesszük a kolbász szeleteket, megszórjuk a reszelt sajttal, majd a töltelék nélküli tészta részt ráhajtjuk a töltelékes részre, kicsit összenyomkodjuk.
Ezután 4 cm-es széles sávokat vágunk, majd minden sávot kettévágunk úgy, hogy az összehajtott résznél kb. 1 cm-nyi részt nem vágunk el, így a minden sáv két szárát össze tudjuk csavarni.
A csavart rudakat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük a tojásos vizes keverékével, meghintjük szezámmaggal.
Előmelegített 180 fokos, légkeveréses sütőben kb. 12 percig sütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |