Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000336
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!
Termék címkék:
gluténmentes szójamentes

Kolbászos Csavart Rudak

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

Hozzávalók:

·         500g Mester kelt tészta liszt

·         25g élesztő

·         300ml langyos tej

·         1 teáskanál cukor

·         1 teáskanál cukor

·         50g margarin

Hozzávalók a töltelékhez:

·         pizza krém

·         szeletelt kolbász

·         reszelt sajt

Hozzávaló a tetejére:

·         1db tojás

·         1 evőkanál víz

·         szezámmag

Elkészítés:

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. 

Az lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és összegyúrjuk a tésztát. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük (kb. 30-40 perc).

A megkelt tisztát lisztezett munkalapon 5 mm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk. A felét megkenjük a pizza krémmel, rátesszük a kolbász szeleteket, megszórjuk a reszelt sajttal, majd a töltelék nélküli tészta részt ráhajtjuk a töltelékes részre, kicsit összenyomkodjuk. 

Ezután 4 cm-es széles sávokat vágunk, majd minden sávot kettévágunk úgy, hogy az összehajtott résznél kb. 1 cm-nyi részt nem vágunk el, így a minden sáv két szárát össze tudjuk csavarni.

A csavart rudakat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük a tojásos vizes keverékével, meghintjük szezámmaggal. 

Előmelegített 180 fokos, légkeveréses sütőben kb. 12 percig  sütjük.

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére